Седем вида инсулин изчезнаха от аптечната мрежа у нас. За това

...
Седем вида инсулин изчезнаха от аптечната мрежа у нас. За това
Коментари Харесай

Няма инсулин! Седем вида от медикамента изчезнаха от аптечната мрежа

Седем типа инсулин изчезнаха от аптечната мрежа у нас. За това сигнализира ръководителят на Асоциацията на притежателите на аптеки Николай Костов.
Има и справедливи аргументи за това, като се изключи че се изнасят от страната. От Министерство на здарвеопазването излязоха с информация, че от страната са изнесени 22 800 опаковки инсулин, които биха стигнали за нашите пациенти. Хората на процедура са без инсулин. Единственият им вид е под лекарски надзор пациентите да се трансферират на различен тип инсулин и това се случва, разяснява той.
Пациентите в такава обстановка би трябвало да отидат при персоналния си доктор, би трябвало и нов протокол. Това е огромно стеснение, само че е още по-неприятно пациентите да обикалят от аптека на аптека и това да се случва всеки месец, това е огромен стрес за хората, уточни той.
Проблемът с инсулините не е от в този момент. Вече от мрежата липсват към 25 медикаменти за диабет. Това визира над 500 000 заболели у нас. Трябва да се вземат ограничения. Има най-разнообразни аргументи за тези неналичия, само че главната е износа на тези медикаменти и несъмнено това е в ръцете на законодателя да промени закона по този начин, че този експорт или да е сложен, или неосъществим, изясни той.
Това се случва от 6-7 години, като казусът се задълбочава, тъй като се усилват медикаментите, които се изнасят и се усилват играчите, които го вършат, уточни той.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР